Saltå Kvarn utökar frukostutbudet med ekologiska chiafrön

Chiagröt_1

Pressmeddelande 2016-08-26
Saltå Kvarn lanserar ekologiska chiafrön som passar bra till gröt, smoothie, müsli och bakning. Chia är ett litet frö med högt innehåll av fleromättat fett och omega 3-fettsyror.De är också en källa till protein och rika på fiber. Dessutom innehåller fröna rikligt med järn, zink, magnesium och kalcium.

Chiafrön används främst till gröt, müsli och smoothie. Fröna har en förmåga att bilda gelé i kontakt med vatten vilket gör att det är användbart till olika bakverk och puddingar. Smaken är neutral och Saltå Kvarns chiafrön har inte upphettats.

Saltå Kvarns chiafrön kommer från små ekologiska familjejordbruk i Bolivia och Paraguay. Produkten är noga utvald baserat på värderingar och kvalitet.
-Det känns roligt att lansera denna produkt då den har varit så efterfrågad av våra kunder under en lång tid. Den passar perfekt tillsammans med våra övriga frukostprodukter och är ett bra tillskott till vårt frösortiment, säger Lena Borg, kategorichef frukost på Saltå Kvarn.

Saltå Kvarns chiafrön kommer vid lanseringen att finnas till försäljning i Saltå Kvarns egna butiker samt i några utvalda externa butiker. Produkten är KRAV-certifierad och säljs i en återförslutningsbar förpackning om 250 gram, priset är ca 50 kr.

Frukosttips: Blanda 1 msk chiafrön, 1 dl valfri Saltåmüsli och 1 dl mjölk. Ställ kallt i minst 2 timmar. Toppa med färska bär. Chiagröt

För mer information kontakta Jennifer Key, pressansvarig Saltå Kvarn 08 551 508 29 eller jennifer.key@saltakvarn.se.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s