Om bloggen

Saltå Kvarnbloggen syftar till att stärka dialogen mellan oss på Saltå Kvarn och människor som bryr sig om kopplingen mellan mat, hälsa och miljö. Vi som i första hand skriver på bloggen är Lena Ekman som arbetar med kommunikation på Saltå Kvarn och Johan Ununger som är VD. Vi startade 2 juni 2008.

45 tankar på “Om bloggen

 1. Ingga Eriksson

  Bor på Österlen och undrar vilka affärer som säljer Saltå kvarns produkter. Har inte hittat någon än.
  Min närmaste stora ort är Simrishamn.
  Vänligen och tacksam för svar
  Inga E

  Svara
  1. Beata Wickbom

   Många av småbutikerna på Österlen säljer Saltå Kvarns produkter, t ex Mandelmans trädgårdar och Havängsbodarna nere i Kiviks hamn.

   Svara
 2. lenaekman

  Hej Inga

  Coop Extra (före detta Age:s) i Simrishamn har mycket av våra produkter och du hittar också en del i Life-butiken som ligger lite snett emot kyrkan.

  Svara
 3. Louise

  Hej, kikade på lantgårdarna där djuren har det bra. Blev så rörd, när jag såg kossor med horn. Det va då längesedan, jag såg det.
  Undrar om ngn affär i Jönköping, säljer detta kött?
  Jag är vegetarian, men köper kött ibland, då inte alla mina vänner är veg.
  Har djuren haft det bra, känns det ju bättre att köpa det köttet.
  Louise

  Svara
 4. Maria

  Gillar er blogg, me den är lite svårläst med den gråa texten. Jag tycker det vore bra om ni kunde ändra till svart text. Eller så börjar jag bli för gammal…. 🙂

  Svara
 5. Nemo

  Bovete! Helt Bovete! Jag älskar det och köper idag STORA 25 kg säckar från Kina.

  När/hur/ om Saltå kommer att sälja helt bovete i annat än pyttiga 1/2-kg förpackningar?

  Går det att få svar på det?

  Svara
 6. ununger

  Vi kommer nog inte att ha 25 kg bovete i vårt sortiment. Men om du tar kontakt med oss (IRL) så kanske vi kan hitta på en lösning för dig.

  Svara
  1. Karl-Erik Liljeros

   Jag vill gärna köpa helt, ekologiskt, bovete i större förpackning, till exempel 5 kg. Jag bor långt från Järna men det kanske går att ordna ändå. På något sätt. Jag kan med lätthet komma till er butik i Stockholm.

   Hälsningar
   Karl-Erik

   Svara
   1. lenaekman

    Hej Karl-Erik
    Tyvärr har vi inte bovete i större förpackningar men du kan kontakta vår butik på Södermalm för att se om de kan ge rabatt om du köper mycket. Tel 08 644 87 11.

    //Lena

 7. Kari Krokodilrumpa

  Jag är nyfiken på Era produkter, hur lär jag mig mer?
  Jag bakar med glädje sedan en tid till baka och är hungrig på lära mig nytt! Skriver och _tycker_ om mat på min blogg.

  Så måste jag hålla med om att den gråa texten är rätt ansträngande som Marie säger i ett inlägg här ovan, men annars är initiativet men bloggen riktigt bra!

  /Kari

  Svara
 8. Ulrika Erlandsson

  Hej!
  Vår dotter är glutenintolerant. Ni har en musli med Quinoa.Underbart!!
  Den innehåller även havre. Havre kan en glutenintolerant oftast äta- men, endast om den är helt ren från de andra sädeslagen.
  Hur ser tillverkningen ut? Kommer den i kontakt med andra sädeslag?
  Det finns glutenfri havre att köpa!
  Vänligen Ulrika

  Svara
 9. ununger

  Hej Ulrika
  har missat att svara på din fråga. Våra havregryn görs i vår kvarn där vi producerar mjöler, krosser och gryner av samtliga sädesslag. Så svaret är: ja, sannolikt kommer det i kontakt med andra sädeslag.

  Svara
  1. ununger

   Hej Mimmi
   Kul att du uppskattar vår konsumentkontakt. Jag lägger upp en länk till din blogg på vår Ning så att alla våra medarbetare – och särskilt Anette – kan få del av din positiva reaktion.

   Svara
   1. Mimmi

    Kul – all ära till Anette! Bjud henne på en av de goda kanelbullarna från caféet till förmiddagsfikan vet jag. Hälsningar Marie

 10. Taniya

  Hej!

  Jag skriver c uppsats om företagsbloggar och undrar om ni vill vara med i min undersökning. Isf får ni gärna maila mig för mer info, då jag inte hittar någon mailadress till er.
  Vore tacksamt!
  Mvh / Taniya S

  Svara
 11. Christoffer Levak

  Hej, kan ni inte lägga till en RSS-möjlighet för alla era posts så jag kan abonnera på er blogg? Eller tipsa gärna om det finns en annan möjlighet. Föredrar dock att ha alla i en RSS-lista…

  Svara
 12. Crispin Neal

  Hej!Vår dotter är glutenintolerant. Ni har en musli med Quinoa.Underbart!!Den innehåller även havre. Havre kan en glutenintolerant oftast äta- men, endast om den är helt ren från de andra sädeslagen.Hur ser tillverkningen ut? Kommer den i kontakt med andra sädeslag?Det finns glutenfri havre att köpa!Vänligen Ulrika
  +1

  Svara
 13. lenaekman

  Hej!
  Vi kan inte garantera att vår havre är helt fri från t ex vete. I vår kvarn hanterar vi vete, råg, korn, havre och dinkel.
  Det finns ju så kallad ”ren havre” att köpa. Jag vet att Semper haft det men jag tror inte det finns ekologisk ren havre.

  //Lena

  Svara
 14. Viveca Sylvén Kadesjö

  Hej Saltå Kvarn!

  Vill bara skicka ett jättestort TACK för ett inspirerande och intressant studiebesök hos er och speciellt hos Manfred i bageriet. Vilken passion ni har för ert företag och naturen. Bra jobbat!
  Nu är jag hemma i min vrå och kommer att ta till vara en hel del av all inspiration för att utveckla vårt eget företag: Nya MixWell som tillverkar glutenfria produkter.

  Ännu en gång stort TACK
  Viveca
  Nya MixWell AB

  Svara
 15. satu haapiainen

  Har köpt era varor sen-80,fick en lista från Finnland ut av min mamma o. sen des
  har jag anvent era varor.

  Svara
 16. Annie Hedberg

  Hej,

  Kan ni inte lägga till en Facebook-knapp på den här bloggen – så att man kan tipsa på den egna fejanprofilen direkt? Kan inte hitta någon…

  Hälsningar
  Annie Hedberg

  Svara
 17. Annelie

  Besök på Saltå Kvarn: besviken i mage och plånbok. Dyrt kafé/restaurang, små portioner och helt ”vanlig” miljö. Var är den ”genuina” eko-tanken?

  Svara
 18. Sofie Björck

  Hej!
  .

  Sveriges äldsta Miljödagstidning, Miljömagasinet behöver 200 nya prenumeranter, helst innan tisdag för att få behålla nuvarande press-stödsnivå. Det är en mycket ideell tidning, styrelsen tar inga arvoden.

  Vi har startat en kampanj på fundedbyme.se. Läs mer om denna fantastiska tidning, och köp tidningen på: http://www.fundedbyme.se/projects/2011/09/stark-miljomagasinet

  Ni får hemskt gärna lägga upp länken på era bloggar och sprida den i Era nätverk!

  Med Vänlig Hälsning
  Sofie Björck

  (Volonär på Miljömagasinet
  Masterstuderande JMK).

  Svara
 19. Måna Vikström

  Har köpt Vetekross två gånger i år,båda gångerna har det när jag öppnat påsen flugit ut ”flygfän” inte trevligt och så har det varit mask där.Nu sist köpte jag det på torsdag den 13 okt. skulle baka den 14 okt. men vem vill ha mask i brödet man blir ganska fbannat.
  NU åker jag till Coop med påsen,för jag vill inte ha den

  Svara
 20. lenaekman

  Coop har Änglamarksskinka. Den är inte krav-märkt pga att nitrit är tillsatt men grisarna har haft det bra och är uppfödda på krav-gårdar. Vill du ha skinka utan nitrit så är det inte lika lätt att få tag i. Kan beställas i en del charkuteributiker.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s